Sandwichspread zelfmaken
01/06/2017
0

Zelf gezonde sandwichspread maken!

Ingredienten:

100 gram witte kool
1 wortel (of kleine winterpeen)
1 bosui
1 augurken
250 ml Griekse Yoghurt
½ theelepel citroensap
1 eetlepel knoflook
(Cayenne) peper en zout

Bereidingswijze:

Rasp de witte kool en de wortel (of kleine winterpeen). Snij het bosuitje in kleine ringetjes en 2 kleine augurken in blokjes. Doe alle groenten in een kom.
Schep bij de groenten 250 ml Griekse yoghurt en roer goed. Breng op smaak met de citroensap en 1 eetlepel knoflookolie. Voeg eventueel nog wat (cayenne)peper en zout toe.
Roer het geheel nog 1 keer goed door en doe de spread in een grote schone jampot. Je kunt de spread zo’n 4 dagen in de koelkast bewaren.

Variaties:

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met groenten. Denk bijvoorbeeld ook eens aan komkommer, paprika, tomaat (zonder de zaadjes) en zilveruitjes.
Ook lekker om kruiden toe te voegen, zoals fijn gehakte peterselie of bieslook.