Suikervrij Fruitijs
09/05/2017
0

Een heerlijke suikervrije fruitijstaart, die ook heel leuk met kinderen te maken is!
Je kunt deze taart in een grote cakevorm doen, maar ook in kleine ijsjes vormpjes, let dan wel even op dat je bijvoorbeeld maar een vierde van dit recept maakt. Je kan elke fruitsoort kiezen die je wilt en gebruik maken van seizoensfruit.

Ingredienten:
Laag 1: 200 gram kersen en 125 gram Griekse yoghurt
Laag 2: 200 gram mango en 125 gram Griekse yoghurt
Laag 3: 200 gram aardbeien en 125 gram Griekse yoghurt
Laag 4: 200 gram bosbessen en 125 gram Griekse yoghurt

Bereidingswijze:
Begin met laag 1, mix de kersen met de yoghurt in de keukenmachine. Zet het cakeblik met laag 1 in de vriezer en laat dit minstens 20 minuten staan. Neem hier echt de tijd voor, anders gaan de lagen mengen.
Doe voor laag 2 hetzelfde, mix de mango met yoghurt en doe deze op je eerste laag. Zet het cakeblik in de vriezer en laat dit 20 minuten staan
Ga door met de lagen totdat je vier lagen heb. Dek het geheel dan goed af en zet dit in de vriezer.
Heerlijk ijs om te serveren met nog wat vers fruit!

Leave a Reply