Thaise Kipsalade

Recept

Thaise kip salade

Ingrediënten:
1-2 teentjes knoflook
1 rode peper
olijfolie
300 gr kipfilet, gaar gekookt en in reepjes geplukt
2 el vissaus
sap van 1 limoen
2 takjes koriander, fijngehakt
4 el naturel pindakaas
2 el sojasaus
1 tl chilivlokjes (optie)
2 el water
1/2 krop sla
1 komkommer, in dunner reepjes
2 wortelen
1 rode paprika
witte peper
rijstazijn
sesamolie
zeezout
30 gr pinda’s, grof gehakt

Bereiden:
Verhit de hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper in 1 eetlepel olie. Roer de kip erdoor en bak 1 minuut mee.
Meng 1 el rijstazijn, vissaus, sap van een 1/2 limoen, koriander en witte peper erdoor. Laat 5 minuten sudderen.
Roer pindakaas, sojasaus, chilivlokjes, en water door elkaar in het pannetje. Verwarm en voeg extra water toe als het te droog is. Breng op smaak met limoensap en houd warm tot serveren.
Meng sla komkommer, wortel en paprika in een schaal. Maak een dressing van 1 el rijstazijn, 2 el sesamolie, peper en zout. Meng door de salade, schep de kip erover met de pindasaus, gehakte koriander en pinda’s.