Voor bedrijven

De Gezonde werkvloer

Ziekteverzuim en productiviteit zijn altijd aandachtspunten binnen de organisatie. Niet zozeer omdat het niet goed gaat, maar ‘’het kan altijd beter’’.

Je bent je ervan bewust dat gezonde medewerkers essentieel zijn om optimaal te presteren als organisatie. Als werkgever vind jij het daarom belangrijk die gezondheid zoveel mogelijk te bevorderen.

Ik ga de uitdaging graag aan je collega’s en organisatie te helpen nog gezonder te worden én blijven. Ik adviseer je het volgens een stappenplan aan te pakken voor het maximale resultaat. Je kunt uiteraard ook onderdelen uit het stappenplan selecteren.

1.

Kantine doorlichten en optimaal inrichten

We beginnen met een grondige analyse van de kantine. Daarbij focus ik op zowel het aanbod als de inrichting:

 • Het ligt voor de hand om de voedingswaarde van het aangeboden eten tegen het licht te houden. Die is niet alleen bepalend voor de hoeveelheid calorieën die collega’s binnen krijgen en dus hun gewicht. Hij beïnvloedt ook sterk hun energieniveau gedurende de dag en dus de productiviteit.
 • Minder voor de hand liggend maar wel belangrijk om onder de loep te nemen, is de inrichting van de kantine. Op welke plaatsen biedt u welke producten aan? Staan de ‘ongezonde dingen’ vol in beeld en voor het grijpen bij de kassa, of juist wat meer uit zicht?

Je ontvangt vervolgens een bondig en helder advies. Hierin staan praktische stappen die je kunt ondernemen richting een kantine die bijdraagt aan productieve, gezonde collega’s.

2.

Maandelijkse inspiratiesessie voor collega’s rondom gezondheidsthema

Bewustwording van het belang van gezonde voeding is dé sleutel tot gedragsverandering onder je collega’s. Uiteraard is het wel belangrijk dat ze naast bewustwording ook de nodige kennis opdoen om daadwerkelijk anders te gaan eten en bewegen. Daarom adviseer ik om een maandelijkse inspiratiesessie te organiseren. Deze duurt een uur en kun je bijvoorbeeld tijdens een (gezonde) lunch plannen zodat we slim met de bestede werktijd omgaan.

De thema’s die centraal staan, maken we helemaal op maat voor jouw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van de juiste energiebalans, etiketten lezen, suiker en stress (wat doet het met je lichaam), hormoonbalans, voeding en kinderen … Je collega’s leren op een interactieve manier hoe zij met de genoemde thema’s omgaan. Ik geef praktische tips die ze direct kunnen toepassen en illustreert die met leuke voorbeelden. Er ligt natuurlijk een stevig, theoretisch fundament onder, maar ik maak er geen saai hoorcollege van.

3.

Wekelijks inloopspreekuur

Na de inspiratiesessie gaan je collega’s enthousiast aan de slag met een gezondere leefstijl. Daarbij lopen ze ongetwijfeld tegen vragen en soms problemen aan. We willen voorkomen dat ze daardoor de handdoek in de ring gooien en terugvallen in oude gewoontes. Daarom adviseer ik je om op regelmatige basis een inloopspreekuur te organiseren. Dit houdt in dat ik een aantal uur per week of maand bij het bedrijf op locatie kom om vragen te beantwoorden en praktische adviezen te geven. Collega’s kunnen gewoon binnenlopen en hun vragen stellen. Hiermee maak je de drempel richting gezonde (eet)gewoontes zo laag mogelijk.

Dit spreekuur is bedoeld voor korte vragen die gemiddeld in een kwartier te beantwoorden zijn. Heeft een collega meer begeleiding nodig? Dan kun je ervoor kiezen hem een aanvullend consult aan te bieden, of zij plannen deze voor eigen rekening in.

4.

Begeleiding sporters bedrijfsteam

Ik help je graag je sporters fit aan de start (en finish) van het sportevenement te krijgen. De begeleiding bestaat uit een aantal componenten:

 

 • meting (BMI, gewicht, vetpercentage) van iedere medewerker
 • voedingsvoorlichting specifiek voor sporters. Ik leg hen uit wat ze het beste (niet) kunnen eten op trainingsdagen en welke voeding herstel na inspanning ondersteunt.
 • Ontwikkeling van een voedingsschema op maat
 • 12 weken lang wekelijkse begeleiding van de sporter. Naast de meting kunnen ze bij mij terecht met vragen over voeding en andere knelpunten rondom voeding waar ze tijdens het trainen tegenaan lopen. Dit vertaal ik naar praktische adviezen die ik meteen toepas in hun voedingsschema.

Welk pakket past het best?

Besluit je de samenwerking met mij aan te gaan? Afhankelijk van jouw doelstelling kun je kiezen uit drie pakketten: 

 

Pakket Tarief
Gezond op de werkvloer ‘Basics’ € 3.250,-
Gezond op de werkvloer ‘Blijvend tussen de oren’ € 5.400,-
Gezond op de werkvloer ‘Nooit meer terug’ € 9.750,-

Ik neem graag in detail met je door hoe we de pakketten exact opbouwen, mede aan de hand van het profiel van jouw organisatie.

Bijna alles inbegrepen – en dus geen verrassingen…

Bij deze tarieven zit bijna alles inbegrepen om ‘verrassingen’ achteraf op de factuur te voorkomen:

 • 4 uur analyse kantine, 2 uur opstellen adviesrapport en als je wilt een gesprek ter toelichting
 • voorbereiden van een maatwerkprogramma voor iedere inspiratiesessie
 • als je wilt: een intake onder deelnemers per sessie om te peilen welk thema relevant is. Zo weet je zeker dat iedere sessie een schot in de roos is
 • alle materialen voor de inspiratiesessie
 • een handige hand-out met alle tips als naslagwerk zodat collega’s het onderwerp in het vizier houden tijdens hun dagelijks werk

…op deze punten na:

Ook over de kosten die niet zijn inbegrepen, ben ik graag transparant:

 

 • De prijzen zijn exclusief 21% btw
 • reiskosten van € 0,35 per kilometer (vanuit Amsterdam)
 • reistijd van € 50 per uur (bij locatie op meer dan 1 uur rijden van Amsterdam)

Word Slimmer, vraag Support!

Waarom zou je?

In principe praat ik in offertes liever over jou dan over mijzelf. Toch kan ik me voorstellen dat je je afvraagt waarom jij juist met mij moet samenwerken. Vooropgesteld: je ‘moet’ helemaal niets. Wel zet ik graag drie redenen op een rij waarom ik raakvlakken zie voor samenwerking.

1.

Je hebt de investering zo terugverdiend.

Een zieke werknemer kost gemiddeld € 250,- per dag. Ik ben er stellig van overtuigd (en met mij vele wetenschappers) dat gezonde voeding en beweging een belangrijke bijdrage levert aan preventie van ziekteverzuim. De investering die je hierin doet, weegt daarmee al snel op tegen de kosten van een zieke werknemer.

2.

Je krijgt praktische adviezen waar iedereen mee uit de voeten kan

Paleo, vegan, brooddieet, …. De trends komen en gaan, en je ziet waarschijnlijk door de bomen het bos al lang niet meer. Verwacht bij mij geen ‘dieethypes’ en ingewikkelde adviezen waarvoor je gestudeerd moet hebben om ze te begrijpen. Ik geloof in eerlijk, puur eten en geef praktische tips hoe je dit eenvoudig toepast in het dagelijks leven. Iedere collega kan daarmee uit de voeten en het roept een stuk minder weerstand en scepsis op.

3.

Je werkt samen met iemand die haar vak verstaat

Iedereen kan een bord op de deur spijkeren met ‘voedingscoach’. Dus hoe weet je dan dat je met een professional te maken heeft? Daar kun je bij mij vanuit gaan. Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten (BGN) en heb dus ook een BGN-erkend diploma. Ook volg ik regelmatig de nodige en verplichte bij- en nascholing.

Word Slimmer, vraag Support!

Ik coach jouw werknemers graag richting de meest gezonde, productieve versie van zichzelf. Mocht je vragen hebben of informatie missen, bel of mail mij dan gerust via 06 27 16 65 42 of info@slimmersupport.nl.