Chocolade met noten en superfood

Nieuws

Ingredienten
300 gram (extra) pure chocolade (meer dan 80%)
3 handjes superfoodmix (bijv. gojibes, moerbei, cranberry, pompoen- en zonnepitten, kokosrasp)
2 handjes noten (bijv. walnoten en/of amandelen), een beetje klein gemaakt
Kokosrasp
Snuf zeezout

Materialen
Grote snijplank
Bakpapier
Spatel
Vriezer

Bereiding
Smelt de chocolade au bain marie. Beleg een grote snijplank met bakpapier en verdeel de gesmolten chocolade met een spatel over een zo groot mogelijk oppervlak. Voeg de superfoodmix en de noten bij elkaar en bestrooi gelijkmatig over de chocolade. Strooi er dan nog wat zeezout en een kleine beetje kokosrasp overheen.

Zet de snijplank minimaal een half uur in de vriezer. Na die tijd is de chocola hard en eetbaar geworden, maar om hem volledig te laten uitharden, kun je hem het beste nog even in de koelkast laten staan. Breek de chocolade in brokken voor het serveren.
Uiteraard kan je chocola ook in hartvormige vormpjes doen.