Volkoren Spelt Paasbrood met amandelspijs (suikervrij).
Ingredienten brood:
250 gr volkoren speltbloem
250 gr magere milde kwark kwark
2 eieren
150 gr rozijnen
6 fijngesneden gedroogde abrikozen
0,5 klein gesneden appel
walnoten
1 el olie
mespunt vanillepoeder
1el bakpoeder
kaneel
Ingredienten amandelspijs:
60 gram amandelmeel
60 gram dadels
Citroenrasp (0,5 theelepel)
Enkele theelepels water
Nodig: bakplaat, bakpapier
Bereiden:
Meng voor de amandelspijs de gepureerde dadels, de amandelmeel, de citroenrasp en enkele theelepels water met een staafmixer. Maak van het mengsel een rol en leg het weg in folie in de ijskast voor minimaal een uur. Je kan het ook even in de vriezer leggen.
Laat de rozijnen ongeveer 10 minuten wellen in een klein schaaltje met wat water.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe de kwark, de eieren, de olie, de kaneel, de vanillepoeder en het bakpoeder in de mengkom en meng het goed door elkaar tot het luchtig is. Giet de rozijnen af en voeg ze bij het beslag. Schep de 250 gram volkorenspeltbloem er doorheen. Voeg de afgegoten rozijnen, de klein gesneden stukjes abrikoos, de fijngesneden appel en de klein gemaakt walnoten er doorheen.
Doe het deeg op het bakpapier op de bakplaat in de vorm van een vloerbrood, druk er de ‘staaf’ amandelspijs er in het middenin en zorg dat de amandelspijs rondom bedekt is met het deeg.
Bak het brood ongeveer een half uur op 175 graden in de oven.