Kerstkoekjes, suiker en glutenvrij

Recept

 

Suikervrije en Glutenvrije kerstkoekjes

Ingredienten:

100 gram amandelmeel
50 gram rijstmeel
100 gram Medjoul dadels (ontpit)
40 gram kokosolie
1 theelepel speculaaskruiden
1 theelepel cacaopoeder
1 theelepel vanille extract
25 gram hazelnoten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175  graden

Doe het amandelmeel en rijstmeel in een grote kom. Maal de (ontpitte) dadels in de keukenmachine.
Doe de dadels bij het meel. Smelt in een apart kommetje de kokosolie.
Giet de kokosolie bij de dadels en het meel en voeg dan ook de speculaaskruiden, cacaopoeder en vanille extract toe. Meng het deeg even goed tot het een egaal mengsel wordt; het kan iets brokkelig zijn.
Heb je een ster-koekjesvorm? Mooi, gebruik die dan. Zo niet, knip dan net als ik een ster uit een papiertje en gebruik deze als vorm.
Maak het deeg plat, zo’n 1 á 2 cm dik, en druk een vormpje uit of leg je ster-papier op het deeg en snijd hier met een mes dan omheen.
Leeg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Maal nu in een keukenmachine de hazelnootjes en druk deze voorzichtig een beetje in de koekjes.
Bak de koekjes in 13-14 minuten knapperig in de oven.