Geroosterde Kikkererwten

Nieuws

Geroosterde Kikkererwten , diverse smaakvariaties.

 

Een ideale gezonde snack voor tussendoor. Gemakkelijk te maken naar eigen smaak.

 

Ingrediënten

 

Marrokaanse Kikkererwten

  • 200 gr kikkererwten uit blik
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl ras el hanout
  • (cayenne)peper
  • snufje zout

 

Italiaanse Kikkererwten

  • 200 gr kikkererwten uit blik
  • 2 tl olijfolie
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • Zout
  • cayennepeper

 

Pittige Kikkererwten

  • 200 gr kikkererwten uit blik
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout
  • cayennepeper

Kruidige Kikkererwten

  • 200 gr kikkererwten uit blik
  • 2 tl olijfolie
  • 2 tl za’tar
  • 2 tl sesamzaad
  • Zout
  • cayennepeper

 

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de kikkererwten uitlekken, dep ze af met keukenpapier en doe ze in een schaaltje.

Voeg de olijfolie en de specerijen toe en hussel het door elkaar.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat.

Rooster de erwten gedurende 15 a 20 minuten krokant.

Hussel de erwten door elkaar en rooster ze nog eens 5 tot 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

 

Kikkererwten geven snel een verzadigd gevoel en zitten vol met vezels, ijzer, mineralen, vitamine B, antioxidanten, eiwitten en vezels en tryptofaan. Dit is een aminozuur wat het lichaam niet zelf kan aanmaken maar wel nodig heeft, want het zorgt voor de aanmaak van serotonine wat je stemming verbetert en ervoor zorgt dat je beter kan slapen. Daarnaast helpen ze bij een stabiele bloedsuikerspiegel en ondersteunen ze de spijsvertering.

De gekruide geroosterde kikkererwten zijn ook heerlijk in een salade voor een knapperige bite.